Du är här:

E-faktura

E-faktura är en elektronisk betalningstjänst som gör det möjligt att ta emot och betala dina fakturor via internet. Snabbt, enkelt och säkert, när som helst på dygnet. Dessutom värnar det om vår miljö!

E-faktura i korta drag:

  • Alltid betalning på förfallodagen
  • Fakturan kan inte försvinna
  • Inga pappersfakturor med posten

Betala med en knapptryckning


E-faktura innebär att vi skickar fakturan till dig via din internetbank. När du loggar in på bankens hemsida får du ett meddelande på skärmen om att en e-faktura har anlänt. Det enda du behöver göra är att kontrollera e-fakturans uppgifter och därefter med ett klick godkänna den för betalning. Exakt på förfallodagen dras pengarna från ditt bankkonto.

Du behöver alltså inte fylla i några giro-, konto-eller OCR-nummer. Allt som behövs är en knapptryckning. Vill du ha en papperskopia på e-fakturan är det bara att skriva ut den.

Kostar inget extra


E-faktura är en service som Uddevalla Energi bjuder på. Den elektroniska fakturan skickas med samma intervall som du valt för din pappersfaktura. E-fakturans utseende är också samma som pappersfakturans.

Vem kan få e-faktura?


För att få tillgång till e-faktura behöver du vara ansluten till en internetbank. Intresseanmälan gör du på din internetbank som tar kontakt med oss och ordnar alla formaliteter. Vi bekräftar med ett mejl till dig att vi mottagit din anmälan.

Läs gärna vanliga frågor och svar om e-faktura >>öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2016-06-13

Uddevalla Energi AB, Strömberget, 451 81 UDDEVALLA  |  Telefon 0522-69 82 00  |  Fax 0522-69 62 00  |  E-post: info@uddevallaenergi.se