Du är här:

Fem goda fördelar med fjärrvärme

Vi vill erbjuda fjärrvärme som det bästa uppvärmningsalternativet. Här följer några av fjärrvärmens fördelar.

Bekvämt


Fjärrvärme innebär att du får jämn och behaglig värme året runt och obegränsad tillgång till varmvatten. Du behöver ingen egen värmeproduktionsanläggning och slipper därför bekymmer med till exempel ljud och lukt. Du slipper ordna med sotning, skaffa bränsle eller utföra annat eget arbete.

Enkelt


Fjärrvärme är lättskött och behöver sällan någon tillsyn eftersom tekniken är enkel. Underhåll och service begränsas till ett minimum. Dessutom tar värmeväxlaren liten plats, vilket innebär att om du tidigare haft till exempel en egen oljepanna, får du plats över som kan användas till annat.

Tryggt


Med fjärrvärme får du enkel, robust och beprövad teknik med mycket hög driftsäkerhet. Du kan vara säker på att ha det varmt och skönt. Det kan kännas extra tryggt att veta att vi har beredskap dygnet runt, året runt, om du skulle behöva vår hjälp.

Prisvärt


Fjärrvärme är ett prisvärt uppvärmningsalternativ med stabila priser.

Den oberoende så kallade Nils Holgersson-undersökningen, www.nilsholgersson.nulänk till annan webbplats, som genomförs varje år visar att fjärrvärmepriset i Uddevalla ligger klart under genomsnittet i Sverige, och är billigare än alternativen värmepump/pellets om man inkluderar investeringskostnaden.

I Ljungskile och Munkedal ligger vi i dagsläget över genomsnittet eftersom fjärrvärmen är nyetablerad på dessa orter. Även här har man dock gjort stora besparingar när man övergått till fjärrvärme.

Den anslutningskostnad du betalar vid anslutning till fjärrvärmenätet är en investering med lång livslängd och den utrustning du har i fastigheten har minimala underhållskostnader.
 

Bättre för miljön


I våra produktionsanläggningar använder vi huvudsakligen förnybara bränslen såsom avfall och träbränslen. Vi använder dessutom avancerad och effektiv teknik för rening. Den omfattande rökgasreningen gör att utsläppen av miljöpåverkande ämnen blir minimala.

När vi producerar fjärrvärme gör vi samtidigt el. Det innebär att vi använder bränslet maximalt. Detta är mycket resurseffektivt och bidrar dessutom till lägre värmepriser.

Uppdaterad: 2016-10-18

Fjärrvärmefilm


 
Fjärrvärme gör din vardag bekvämare och är bra för Uddevalla.

Se vår film så berättar vi mer >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uddevalla Energi AB, Strömberget, 451 81 UDDEVALLA  |  Telefon 0522-69 82 00  |  Fax 0522-69 62 00  |  E-post: info@uddevallaenergi.se