Du är här:

Uddevalla Energi Studiebesök

Till Uddevalla Energi kommer cirka 40 studiebesök per år och vi berättar gärna om vår verksamhet. Så boka ett studiebesök hos oss och lär dig mer om energi! Vi tar emot skolor, företag och intressegrupper. Visningar för internationella grupper går att ordna på engelska.

Använd formuläret nedan för att anmäla intresse för studiebesök på Uddevalla Energi. Var noga med att fylla i alla uppgifter – då kan vi göra ert besök så trevligt som möjligt. När vi har tagit emot din intresseanmälan skickar vi en bekräftelse till dig.

Här kan du läsa mer om vilka anläggningar som är möjliga att besöka.

Lillesjöverket

Lillesjöverket

Du är välkommen att besöka Lillesjöverket som med hjälp av brännbart hushållsavfall från regionen producerar el och värme till Uddevalla.

Lillesjöverket är vår största produktionsanläggning och en av våra ögonstenar. Verket blev klart och invigdes år 2009.

Vi har tillstånd att elda 130 000 ton avfall. Det ger oss 220 000 MWh värme, vilket motsvarar 2/3 av hela årsproduktionen av värme. Dessutom producerar vi 60 000 MWh el.

Vad händer under ett studiebesök?
Någon av våra medarbetare berättar om verksamheten vid Uddevalla Energi och förklarar hur el- och fjärrvärmeproduktionen fungerar i Uddevalla. Därefter går vi runt och tittar på produktionsanläggningen. Tidsmässigt tar ett studiebesök cirka en och en halv timme.

Vi erbjuder kostnadsfria visningar. Lägsta ålder bör vara tio år.

Intresseanmälan >>öppnas i nytt fönster

Vattenkraftverk

K1 Strömberget

K1 Strömberget

K1 Strömberget

Du är välkommen att besöka Strömbergets kraftstation. 

Vattenflödet genom turbinen är 5 m3/s vid full drift och fallhöjden är 6 meter. Drifttagningsår 1920. Genomsnittlig årsproduktion är cirka 0,44 GWh

Vad händer under ett studiebesök?
Någon av våra medarbetare berättar om verksamheten vid Uddevalla Energi och förklarar hur elproduktionen fungerar i Uddevalla. Därefter tittar vi på vattenkraftstationen. Tidsmässigt tar ett studiebesök cirka en och en halv timme.

Vi erbjuder kostnadsfria visningar. Lägsta ålder bör vara tio år. Förfrågan lämnas i möjligaste mån en vecka innan önskat besök.

Intresseanmälan >>öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2017-02-23

Uddevalla Energi AB, Strömberget, 451 81 UDDEVALLA  |  Telefon 0522-69 82 00  |  Fax 0522-69 62 00  |  E-post: info@uddevallaenergi.se